Де жителям Дніпропетровщини пройти експрес-тест на ВІЛ

Безкоштовно, швидко та конфіденційно. Жителів області запрошують пройти експрес-тестування на ВІЛ. Акція триватиме два дні. Де прийматимуть охочих, повідомили під час прес-конференції у Дніпропетровській ОДА.

«19 травня весь світ згадує людей, які померли від СНІДу. Напередодні цього дня в Україні відбуваються безкоштовні експрес-тестування на вірус імунодефіциту людини. Дніпропетровщина – не виняток. Такими акціями прагнемо донести, що ВІЛ – не вирок. ВІЛ-позитивні люди можуть абсолютно нормально жити. Важливо лише дотримуватися правильного лікування. Воно в Україні – безкоштовне», – розповіла медичний директор обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Марія Гудова.

17 травня експрес-тестування відбудеться в торговому центрі «Славутич» за адресою: м. Дніпро, пр. О. Поля, 104а. Акція триватиме з 10:00 до 15:00.

18 травня людей прийматимуть у торговому центрі «Караван» за адресою: м. Дніпро, вул. Нижньодніпровська, 17. Охочих чекають із 12:00 до 18:00.

Тестування – безкоштовне та конфіденційне. Результат – протягом 15 хвилин.

«Рекомендуємо перевірятися на ВІЛ кожні три місяці. Тестування можна пройти будь-коли в будь-якій медичній установі України. Це – безкоштовно», – додала Марія Гудова.

Перелік медзакладів області, де постійно роблять експрес-тести на ВІЛ, за посиланням.