Держкіно до кінця року планує запустити 40 українських фільмів

 

Державне агентство України з питань кіно має намір до кінця 2015 року запустити у виробництво щонайменше 40 українських фільмів. Про це заявив голова Держкіно Пилип Ілленко на прес-конференції з нагоди запуску у виробництво дитячого фільму «Канарка, Пропелер і Хвіст», повідомляє «Укрінформ».

«Ми розпочинаємо виробництво нових фільмів. Загалом цьогоріч Держкіно планує запустити у виробництво щонайменше 40 стрічок. Це фільми різних форматів, різних жанрів. Серед них є фільми, що стовідсотково фінансуються за наш рахунок. Є фільми, які створюються в копродукції. Фільми, орієнтовані на фестивального глядача, а також на широкий загал – так званий мейнстрім», – сказав Пилип Іллєнко, нагадавши, що в Україні був дуже тривалий період, коли не запускали нові фільми, а лише продовжували зйомки тих, що знаходилися на різних етапах виробництва.

За його словами, з-поміж цих 40 стрічок більше десяти будуть ігрові повнометражні, один просвітницький проект, що поєднує ігровий і документальний контент. Окрім анонсованої «Канарки, Пропелера і Хвоста», буде ще один дитячий. Також – анімаційні проекти для дітей.

Залишити відповідь