Деякі міста та райони Дніпропетровщини внесли до «жовтої» зони

Відсьогодні Дніпро, Кривий Ріг, Верхньодніпровський, Дніпровський, П’ятихатський та Царичанський райони – в «жовтій» епідемічній зоні. Таке рішення державної комісії підтримала обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це повідомив заступник голови Дніпропетровської ОДА Максим Скрипнік.

«Через ріст захворюваності на COVID-19 низку міст та районів Дніпропетровщини внесли до «жовтої» зони. Це рішення державної та обласної комісій ТЕБ та НС. Нові правила діятимуть щонайменше два тижні, – зазначив Максим Скрипнік. – Ще раз закликаю всіх мешканців регіону – дотримуйтеся карантину! Носіть маски, тримайте дистанцію, ретельно мийте руки. Від цього залежить ваше здоров’я та здоров’я оточуючих».

У Дніпрі, Кривому Розі, Верхньодніпровському, Дніпровському, П’ятихатському та Царичанському районах відсьогодні заборонено відвідувати заклади соцзахисту, у яких перебувають люди похилого віку. Не можна працювати хостелам. Заклади харчування мають бути закритими після 24:00 та до 7:00, окрім тих, що здійснюють доставку та працюють на винос.

Тут, як і в решті населених пунктів, у громадських будівлях та транспорті обов’язкове носіння маски. Перевозити пасажирів можна тільки в межах сидячих місць.

Масові заходи дозволено проводити із розрахунку 1 людина на 5 квадратних метрів. Зали кінотеатрів мають бути заповнені не більше, ніж наполовину.