Деякі школи і дитсадки області і досі без тепла

Ситуація з опаленням в дитячих садах, школах і вузах Дніпропетровської області залишається майже катастрофічною, адже на сьогоднішній день ряд шкіл і дитсадків області знаходяться без тепла.

«Дотримання температурного режиму є одним із заходів протидії захворюванням на ГРВІ та грип. На сьогоднішній день в Дніпропетровській області не опалюються 12 навчально-виховних закладів Нікополя, практично всі навчальні заклади Покрова і Марганця. У цих містах школярі перебувають на канікулах вже третій тиждень. У дошкільних установах дотримання температурного режиму досягається за рахунок застосування тепло обігрівачів. Також є проблеми в Магдалинівському районі. Зупинено роботу в 6 садочках», – зазначила начальник відділу організації санепіднагляду і організації розслідувань спалахів ГУ Держспоживслужби у Дніпропетровській області Неля Салькова під час прес-конференції в ІА «Мост-Днепр».

Також у  Дніпрі без опалення працюють кілька великих вузів –  ДНУ ім. Гончара, Дніпропетровський гуманітарний університет, Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту, Придніпровська державна академія будівництва та архітектури. Відповідальність за дотримання норм санітарного законодавства лежить на керівництві ВНЗ. СЕС області проводить перевірку в закладах освіти, там, де студенти навчаються в холодних аудиторіях і живуть в холодних гуртожитках. Усі зібрані  матеріали будуть передані в прокуратуру.

Залишити відповідь