ДФС пропонує запровадити підвищення акцизу на алкоголь і тютюн на 5% на квартал

Держфіскальна служба пропонує в ході податкової реформи ввести поетапне підвищення акцизу на алкогольні напої та тютюнові вироби на 5% в квартал. Про це повідомив на прес-конференції глава ДФС Роман Насіров, передає “Українська правда” з посиланням на “Інтерфакс-Україна”.

“Для нас і платників податків більш правильним було б, припустимо, щоквартальне або раз на півроку збільшення ставки акцизів. Поступове збільшення легше засвоюється ринком”, – сказав він.

За словами Насірова, різке зростання акцизного податку призведе до збільшення нелегальної продукції на ринку, і ДФС доведеться з цим боротися.

Як повідомив він, частка нелегального виробництва тютюнових виробів зараз незначна і, за оцінками тютюнових компаній, становить менше 1%.

Глава ДФС також зазначив, що в числі пропозицій фіскальної служби на адресу уряду з податкової реформи є і норми з податку на додану вартість: ДФС пропонує включити 5% податок, що стягується місцевими бюджетами, в загальну ставку ПДВ і розподіляти між бюджетами після адміністрування податку.

Залишити відповідь