Діти-сироти із Дніпропетровщини відкрили для себе батьківщину Котляревського та Гоголя

Музей Полтавської битви, хутір поблизу Диканьки, Нікольська церква, центр українського гончарства – 120 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, відкрили для себе Полтавщину. Цікаву екскурсію на батьківщину Івана Котляревського та Миколи Гоголя для них організувала Дніпропетровська ОДА.

«Кожна дитина має виховуватися в сім’ї, потребує родинного тепла й турботи. Усиновлення дітей – це прояв милосердя. Ми вдячні всім, хто небайдужий до дитячої долі, – опікунам, піклувальникам, прийомним батькам, батькам-вихователям дитячих будинків сімейного типу. Ці люди щодня допомагають дітям знайти свою сім’ю, дарують віру та надію на краще майбутнє», – зазначив начальник служби у справах дітей Дніпропетровської ОДА Віктор Візир.

Для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, Дніпропетровська ОДА організувала екскурсію до Полтави.

Батьківщиною Івана Котляревського та Миколи Гоголя діти мандрували на двоповерховому автобусі протягом семи годин. За цей час 120 хлопчиків та дівчаток доторкнулися до історії в музеї Полтавської битви, побували на славнозвісному хуторі поблизу Диканьки, завітали до Нікольської церкви та спробували себе в ролі гончарів у центрі українського гончарства.

Ніна Лискіна з Новомосковська возила на екскурсію 12-ро своїх дітей. Всі вони – вихованці дитячого будинку сімейного типу.

«Полтава зустріла нас мінливою погодою: спочатку яскравим сонцем, а потім – мокрим снігом. Я сама була тут ще в дитинстві. За цей час Полтава змінилася, стала ще кращою, – ділиться враженнями жінка. – Екскурсія була пізнавальною. Багато чого згадалося з історії та шкільної програми. Те, про що тільки читали в підручниках, побачили на власні очі. Малечі теж сподобалося. Особливо їхати на другому поверсі автобуса та споглядати на все зверху. Побільше б таких подорожей».

На Дніпропетровщині близько 8,7 тис. дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Майже всі вони – під опікою, у прийомних сім’ях та будинках сімейного типу.

Залишити відповідь