Дієтолог назвала ідеальний овоч для зниження ваги

Лікар-дієтолог Ольга Шестакова розповіла, який овоч може вважатися ідеальним для зниження ваги. За словами фахівця, одними з найкращих в справі схуднення є кабачки, повідомляє “Жіночий світ”.

В одному зі своїх інтерв’ю дієтолог назвала кабачок ідеальним овочем для зниження ваги завдяки вкрай низькому вмісту калорій і великій кількості вітамінів. Рослинний продукт містить такі вітаміни, як В1, В2, С, РР, А. Крім того, кабачки – чудове джерело мінералів: калію, магнію, цинку, сірки, натрію, фосфору.

Вживання цього овоча покращує стілець, знижує рівень холестерину, зменшує набряклість, зазначила Шестакова.

«Це ідеальний овоч для зниження ваги. Вони мають низьку енергетичну цінність, але при цьому створюють довге відчуття ситості», – повідомила фахівець, уточнивши, що 100 грамів кабачків містять всього 20 кілокалорій.

До того ж кабачки допомагають запобігти коливанням рівня цукру в крові, не даючи підніматися рівню глюкози – цьому сприяє їх низький глікемічний індекс. Вони містять мінімальну кількість вуглеводів, насичені харчовими волокнами – все це грає важливу роль в справі запобігання діабету.

Однак, попередила Шестакова, кабачки потрібно їсти обережніше при наявності проблем з нирками, а також при загостреннях захворювань шлунково-кишкового тракту.