Дієтологи виявили шкідливі властивості цієї олії

Оливкова олія протягом століть входить до списків найбільш корисних для людського організму продуктів. Олія використовується і в кулінарії, і в медицині, і навіть косметології. Але незважаючи на наявність в ній олеїнової кислоти, жирних кислот Омега-9, вітамінів A, D, K і Е, як виявилося, олія має також небезпечні властивості. Пише Радіо Максимум.

1) Як і будь-які інші жири, оливкова олія є досить висококалорійним продуктом, в одній столовій ложці олії міститься більше 120 ккал. Саме з цієї причини тим, хто сидить на будь-якої дієті, олія тільки зашкодить.

2) Оливкова олія має сильну жовчогінну дію. Відповідно, людям, які мають холецистит, а також ті, у кого є камені або пісок в жовчному міхурі, краще відмовитися від вживання олії на голодний шлунок, а краще виключити її зовсім з раціону.

3) Занадто велика порція уживаної оливкової олії призводить до зниження артеріального тиску, ожиріння, підвищення ризику цукрового діабету. Тому оптимальною дозою для вживання за добу є 2 столові ложки.

4) Цю олію бажано не застосовувати для смаження. Під впливом високих температур вона починає диміти, жири окислюються, і в підсумку замість корисних антиоксидантів утворюються вільні радикали та інші небезпечні сполуки. Тому, вживаючи олію, краще просто заправити нею салат.