Дні відкритих дверей для бійців АТО проведуть у службі зайнятості

Для учасників АТО у Дніпропетровську проведуть дні відкритих дверей. Про це Дніпропетровська облдержадміністрація домовилася з Центром професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. Бійці зможуть записатися на профкурси та влаштуватися на роботу. Про це на прес-конференції розповіла координатор Центру допомоги учасникам АТО та членам їх сімей Наталія Шуліка.

«Бійці зможуть познайомитися з різними професіями, яким навчають в Центрі, і записатися на курси, – розповіла Наталія Шуліка. – Серед найбільш затребуваних: оператор обробки інформації та програмного забезпечення і електрогазозварник. Директор Центру запевнив, що таких фахівців беруть на роботу відразу після навчання».

За даними служби зайнятості, 86% тих, хто закінчив курси, благополучно працевлаштувалися: «Для нас дуже важливо дати воїнам АТО таку можливість. Керівник Дніпропетровщини Валентин Резніченко розпорядився, щоб ми всіма силами допомагали бійцям адаптуватися в мирному житті і знайти роботу. Ми вже запустили курси програмування, комп’ютерної грамоти та англійської мови. Можливість безкоштовно навчитися в Центрі профосвіти і знайти роботу – ще один крок на цьому шляху», – зауважила Наталія Шуліка.

Вона підкреслила, що записатися на курси без проблем зможуть і мешканці інших міст та сіл: «На час навчання їх поселять у гуртожитку Центру».

Орієнтовно, дні відкритих дверей проведуть у жовтні. Дати уточнюються.

Залишити відповідь