Дніпро на порозі масштабної реконструкції

У 2018 році розпочнеться капітальна реконструкція просп. Д. Яворницького в Дніпрі, а вже цьогоріч почнуть оновлювати 12 вулиць у центрі міста. Про це під час прес-конференції повідомив заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко.

За його словами, реконструкція проспекту – це досить масштабний проект, який складається з кількох етапів. Наразі проект проходить експертизу. Першою почнуть ремонтувати ділянку від залізничного вокзалу (пл. Привокзальна) до Будинку профспілок.

«Проект реконструкції проспекту передбачає заміну асфальтобетонного покриття, тротуарної плитки, бордюрів, а також оновлення зовнішнього освітлення. Будуть облаштовані лунки навколо дерев, висадимо нові рослини. Замість тополь з’являться клени, липи, платани. Вздовж усього
проспекту облаштуємо велосипедні доріжки, на кожному перехресті будуть знижені бордюри. В деяких місцях, наприклад, біля монумента Слави, передбачені «вологі зони». На ділянці від Привокзальної площі до вул. Княгині Ольги (у минулому – вул. Шмідта) трамвайні колії перенесемо всередину й замінимо їх на безшумні. Не підпадуть під реконструкцію місця, де проводяться роботи з добудови метро», – розповів заступник Бориса Філатова.

Посадовець також наголосив, що в ході реконструкції максимально позбавлятимуться від МАФів. За його словами, крім проспекту Яворницького, будуть капітально реконструйовані 57 вулиць, що
знаходяться поруч (уздовж – від ринку «Озерка» до монумента Слави і вшир   – від вул. Святослава Хороброго (у минулому – Чкалова) до Січеславської Набережної ). Вже цього року розпочнуть ремонтувати 12 вулиць, що прилягають до проспекту.

 «Реконструкція вулиць проходитиме із заміною асфальту, бордюрів із їхнім пониженням, де це потрібно, встановленням спеціальних антивандальних стовпчиків, які перешкоджатимуть заїзду автомобілів. Крім того, на усіх 57 вулицях і на просп. Яворницького будуть облаштовані спеціальні підземні контейнери для сміття. А вже до кінця цього року в центральній частині міста з’явиться близько тисячі нових урн, змонтованих на антивандальних опорах», – додав Михайло Лисенко.

Повністю завершити реконструкцію проспекту Д. Яворницького та 57 вулиць заплановано за три роки.