Дніпро першим в Україні провів чемпіонат міста з дитячої легкої атлетики (ФОТО)

У Дніпрі вперше пройшов чемпіонат міста з дитячої легкої атлетики за міжнародною програмою IAAF. У заході взяли участь 260 учнів із 13 шкіл. Головна мета змагань – популяризувати спорт, зокрема, легку атлетику.

«До цього чемпіонату відбулися змагання в усіх школах, які залучені до нашої програми. Будь-яка дитина – не важливо, спортивна вона чи ні – може займатися за цією програмою і бути в команді. Крім спорту, ми сьогодні побачили дружні стосунки, командний дух», – зазначила президент Федерації легкої атлетики Дніпра Марина Філатова.

чемпіонат міста з дитячої легкої атлетики

До змагань діти готувалися кілька місяців. У цьому їм допомогли спеціальні комплекти для дитячої легкої атлетики.

«Такий чемпіонат вперше проводиться і в місті, і в Україні загалом. Три місяці тому ми започаткували у школах проект занять легкою атлетикою за програмою IAAF. Було закуплено вісім легкоатлетичних наборів за бюджетні кошти і три набори – за спонсорські. Ці комплекти виготовлені спеціально для дітей. Це – копія справжнього легкоатлетичного інвентарю, тільки полегшена. Вже оголошено тендер на закупівлю ще восьми таких наборів для шкіл», – зазначив начальник управління спорту Олександр Осипов.

чемпіонат міста з дитячої легкої атлетики

Школярі змагалися у двох вікових категоріях: 9-10 років та 11-12 років. Вони продемонстрували свою майстерність у бігу з перешкодами та без, метанні, п’ятикратних стрибках та стрибках із жердиною. Діти від змагань у захваті. Кажуть, що готувалися сумлінно й усі сподіваються на перемогу. «Мені дуже подобається, що в нас організували такі змагання. Ми готувались до них, у нас проходили тренування з інвентарем. Дуже цікаво було займатися з обладнанням, якого раніше в нас не було», – зазначив учень школи № 139 Данило.

чемпіонат міста з дитячої легкої атлетики

У віковій категорії 9-10 років перше місце посіли вихованці школи № 28. У подарунок вони отримали поїздку до Києва, де зможуть зустрітися зі світовими зірками спорту та позмагатися з дитячими командами зі столиці України та з Волині. На другому місці в цій категорії – учні школи № 112, а на третьому – школярі з навчального закладу № 6. У віковій категорії 11-12 років перше місце вибороли учні зі школи № 69, друге – зі школи № 6, третє – вихованці школи № 75.

чемпіонат міста з дитячої легкої атлетики

Усі учасники змагань були нагороджені медалями та подарунками від спонсорів і міськради. Організатори зазначили: якщо проект стане популярним, його спробують поширити на інші міста області, а саме – Павлоград, Нікополь, Кам’янське.

Довідка: Програма Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) «Дитяча легка атлетика» була розроблена ще у 2006 році й відтоді реалізується по всьому світу. Програма «Дитяча легка атлетика» – це інноваційна система занять з дітьми, побудована на використанні «дитячої» моделі та ігрового методу тренувань. Діти, які займаються за цією програмою, опановують ази всіх видів легкої атлетики через спеціальні ігрові вправи, які непомітно навчають їх правильних технічних рухів.