Дніпро втратило геніального митця

9 січня 2019 року Мистецький квартал Дніпра поніс тяжку втрату: неочікувано помер прекрасний художник Євген Логвиненко. Пішла з життя людина прекрасної душі, відкритого і доброго серця, заслужений художник України, лауреат мистецької премії ім. Федора Решетнікова, незмінний учасник Всеукраїнських виставок образотворчого мистецтва «Поєднані Дніпром» та «Чарівні барви Дніпра». Повідомляє Дніпровський Будинок мистецтв.

Євген Спиридонович народився 17 січня 1944 року в Казахстані. В 1950 році сім’я художника переїхала до Дніпропетровська. У 1964 році закінчив Дніпропетровське державне художнє училище, а в 1975 році – Ленінградський інститут живопису, скульптури та архітектури ім. І.Ю.Рєпіна (керівник майстерні О.Д.Зайцев).

З 1976 року став учасником усіх регіональних, республіканських і багатьох всесоюзних виставок . Практично з перших виставок Євген Логвиненко заявив про себе як автор серйозних тематичних композицій, що відображали як історичні події з життя та боротьби катеринославських робітників («Початок», «Мітинг на Брянці в 1905 році»), так і образи сучасників («Молодость», «Как прекрасен этот мир», «Лето»). Євген Логвиненко також активно працював у жанрі пейзажу. Пейзажні роботи художника вирізняє поетичне проникливо-чуттєве сприйняття природи («Весняний ажур», «Після дощу. Серпень», «Ай Петрі»).

Важливе місце в останні роки в творчості художника знайшли картини з українським національним колоритом, зокрема присвячені козаку Мамаю. Зараз робота Євгена Спиридоновича «Гомоніла Україна» експонується в Будинку мистецтв на Всеукраїнській виставці «Поєднані Дніпром»

Мистецтво Євгена Логвиненка постійно отримувало високу оцінку у колег, мистецтвознавців, музейників, шанувальників образотворчого мистецтва. Картини художника придбані Міністерством культури України, Дніпропетровським художнім музеєм, Тайваньським музеєм «The Dragon Museum of Art» приватними галереями Канади, Бразілії,Токіо, Пекіну та країн Європи.