Дніпро забезпечений вакцинами проти інфекційних хвороб

Дніпро забезпечений вакцинами проти інфекційних хвороб. Про це під час прямої телефонної лінії повідомила головний лікар Дніпровського міського центру здоров’я Алла Толчинська.

«Вакцини проти інфекційних хвороб є в усіх 12 центрах первинної медико-санітарної допомоги міста. Вони сертифіковані, закуплені централізовано Міністерством охорони здоров’я України. Звертаємо увагу батьків, що необхідно зробити щеплення своїм дітям. Вони проводяться згідно з календарним графіком», – сказала Алла Толчинська.

За словами лікаря, якщо з тих чи інших причин дитині в певному віці не були зроблені щеплення, то педіатр чи сімейний лікар складе відповідний індивідуальний календар процедур. «Батьки повинні пам’ятати, що щеплення – це профілактика інфекцій, зокрема, гепатиту В, кору, епідемічного паротиту, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту, скарлатини тощо. Тому батькам слід не зволікати та звернутися до свого лікаря. Що більший відсоток вакцинованих дітей, то легше захистити суспільство від поширення інфекцій, які призводять до тяжких наслідків, навіть смерті. Багато інфекційних захворювань, наприклад, поліомієліт, не лікуються. Потрібна їхня профілактика за допомогою вакцинації», – наголосила головний лікар міського центру здоров’я.

Під час прямої телефонної лінії доктор медичних наук, професор кафедри інфекційних хвороб Дніпропетровської медичної академії Віктор Маврутенков розвіяв міф про вакцини індійського виробництва. «Нашій країні з точки зору епідемічної ситуації абсолютно підходить індійська вакцина. У ній міститься п’ять тисяч антигенів, які створюють стійкий та тривалий імунітет. Після індійської вакцини допустима побічна дія, наприклад, підвищена температура тіла, але препарат абсолютно безпечний. Загалом питання вакцинації зіставне з національною безпекою, і ми всі повинні про це пам’ятати», – додав лікар.

Залишити відповідь