Дніпродзержинця нагородили дипломом ООН

Дипломом Представництва Організації Об’єднаних Націй в Україні, за особистим підписом Генерального секретаря ООН Пан Гі Муна, нагороджений голова первинної громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Заводського району Борис Михайлович Петелін. Нагороду вручено за вагомий особистий внесок у виконанні міжнародних Чорнобильських програм і соціальний захист потерпілих верств населення від наслідків ядерних випробувань та утвердження високих стандартів в ім’я добробуту України. Про це повідомляє прес-служба Дніпродзержинської міської ради.

У 1986 році, після катастрофи на Чорнобильській АЕС, з місця роботи (Придніпровський хімічний завод), через Управління кадрами Міністерства середнього машинобудування СРСР Борис Михайлович був направлений на роботу з ліквідації наслідків аварії, де в складі Управління будівництва №605 з червня по серпень брав участь у будівництві «саркофагу».

У 1987 році був повторно викликаний, де також у складі Управління будівництва №605 з лютого по травень брав участь у підготовчих роботах до пуску третього енергоблоку Чорнобильської АЕС.

За самовіддану працю з ліквідації наслідків катастрофи на ЧАЕС має ряд відзнак та грамоти, низку відомчих нагород та державну нагороду – орден «За мужність». Інвалід 3-ї групи, захворювання пов’язане з виконанням робіт та службового обов’язку з ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Незважаючи на стан здоров’я, займає активну життєву позицію. Активно працює на загальних засадах у міській громадській організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», є її активним членом ради, очолює первинну громадську організацію інвалідів «Союз Чорнобиль України» Заводського району.

Борис Михайлович пише вірші, бере участь у поетичному конкурсі «Зірка полину», на його вірші пишуться та виконуються пісні на міжнародному фестивалі «Чорнобильські мотиви». Надає юридичну та правову допомогу чорнобильцям Дніпропетровщини, представляє та відстоює їх інтереси в судах, є членом ревізійної комісії Дніпропетровської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України». Займаючись лекторською діяльністю в школах та ПТУ міста, бере активну участь у патріотичному вихованні молоді.

Залишити відповідь