ДніпроОДА передала сільським школам та районним бібліотекам майже шість тисяч книжок

Майже шість тисяч нових примірників навчальної та художньої літератури розійшлися школами та центральними бібліотеками Петропавлівського та Покровського районів. Книги передала Дніпропетровська облдержадміністрація.

«Відкривати буккросинги та дарувати книжки бібліотекам – вже традиція. Сучасні читальні облаштовуємо в державних органах та навчальних закладах. А ще – даруємо книжки шкільним та районним бібліотекам. Поповнили і фонди Петропавлівського та Покровського районів – майже шістьма тисячами нових примірників навчальної та художньої літератури», – зазначив радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик.

Книги від Дніпропетровської облдержадміністрації потрапили й до бібліотеки Петропавлівської опорної школи №2.

«Дякуємо дуже за таке книжкове багатство! – сказала бібліотекар Таїсія Андрієнко. – Тепер ми повністю забезпечені і підручниками, і хрестоматіями, і посібниками для уроків праці. А ще отримали багато книжок, які можна використовувати на заняттях з мистецтва». Цікаві та яскраві книжки – найкращий спосіб відволікти дітей від гаджетів.

«Дуже люблю читати. В мене і вдома багато книжок, і у бібліотеці можна знайти щось новеньке, – розповіла учениця Поліна Жолокевська. – Особисто мене зацікавила книжка з рукоділля. Хочу щось змайструвати із проволоки  та каштанів».

«Мене зацікавила книжка, в якій можна домальовувати й розфарбовувати ескізи, зроблені за картинами відомих художників», – поділилася учениця Світлана Чугай.

Оновили й фонд Петропавлівської районної центральної бібліотеки. «Дарувати книги бібліотеці – доброчинна  справа. Зазвичай щороку можемо закуповувати лише до ста примірників. А тут ми отримали понад півтисячі книжок! Це суттєве оновлення фонду. Дуже вдячні за такий подарунок», – зазначила директор бібліотеки Людмила Поляновська.

«Обожнюю читати. Захоплююся настільки, що навіть відчуваю себе головним героєм і наче потрапляю у книжку», – поділилася школярка Вікторія Гарнатко.

«Дякуємо ДніпроОДА за таку допомогу нашим бібліотекам, – сказала в.о. голови Петропавлівської РДА Ілона Савінська. – У наш вік комп’ютерних технологій важливо не забувати про можливість поспілкуватися з «живою» книгою. Адже відчуття від перегортання нових сторінок та запаху типографської фарби ніщо не замінить».

Нові книжки від ДніпроОДА отримали школи й центральні бібліотеки Петропавлівського та Покровського районів, а також навчальні заклади Миколаївської ОТГ.