Дніпропетровцям нагадали правила безпеки на воді

Згідно зі статистикою Служби порятунку, на водоймах Дніпропетровщини протягом 2014 року загинуло 93 людини, зокрема 6 дітей, протягом  2015 року – 57 людей, з яких 2 дитини. Протягом цього року на водоймах області загинуло 22 людини, з яких 2 дітей. Купальний сезон розпочався із загибелі 15-річного хлопця в Криничанському районі. Про це повідомляє прес-служба ДСНС у Дніпропетровській області.

 Аби запобігти та попередити трагічні випадки на водних об’єктах, рятувальниками Головного управління ДСНС у Дніпропетровській області проводиться широка інформаційно-роз’яснювальна робота з населенням. Як тільки погодні умови почали сприяти відпочинку на природі, люди стали обирати місця біля води.

11 червня на міському пляжі Дніпропетровська рятувальники та волонтери провели майстер-класи з порятунку на воді.

У ході спільного рейду кожному з відпочиваючих вручили пам’ятну листівку, в якій у доступній формі написані правила поведінки на воді. Охочі мали змогу дізнатися від професіоналів з порятунку як дістати людину з води та надати невідкладну допомогу. Найсміливіші відпрацювали дії з порятунку людини на манекені.

Громадяни уважно слухали роз’яснення рятувальників, як потрібно себе вести на воді, коли безпечно купатися, чого не можна робити. Молодих людей попереджали, що пірнати у воду з небезпечних місць, скажімо, з мосту, категорично заборонено. Небезпечно для життя поєднувати алкоголь з купанням. А батькам з дітьми слід обов’язково стежити за малечею, навіть якщо діти не заходять в воду, а бавляться біля неї.

Служба порятунку закликає відпочивати тільки у спеціально відведених місцевими органами влади та обладнаних для цього місцях.  Безпека на воді – це запорука безпечного відпочинку!

Залишити відповідь