Дніпропетровщина – бюджетоформуюча область

Кожна область нашої держави вносить свою частку до бюджету країни. Важливо, аби всі люди розуміли, що працюють на благо своєї області та України в цілому.  Підсумки 2018 року за результатами роботи Державної фіскальної служби на Дніпропетровщині підбила в. о.  начальника ГУ ДФС у Дніпропетровській області Оксана Томчук.

Надходження до бюджетів за 2018 рік

«Хочу сказати, що 2018 рік був вдалим. На сьогодні Дніпропетровська область – є одна з бюджетоформуючих областей країни. Надходження дніпровського регіону складають доволі значну частку надходжень до державного бюджету. За 2018 рік органами ДФС у Дніпропетровській області до бюджетів усіх рівнів забезпечено 92,6 мільярдів гривень, що на 16,3 мільярда гривень більше, ніж надходження 2017 року.
До державного бюджету надійшло 68,4 млрд грн, що на 12,6 млдр грн більше минулого року. До місцевих бюджетів області – 24,2 мільярди. Цей показних перевищує торішній на 3,7 млрд грн. Єдиний внесок на загальнообов’язкове соціальне страхування склав 13,6 мільярдів, це перевищує минулорічний показник на 2,1 млрд», – зазначила Оксана.

Судова практика

Протягом 2018 року на Дніпропетровщині майже 71% судових справ вирішено на користь держави. Сума коштів, внесених до казни правовикам ДФС регіону, складає 2,2 млрд гривень. За словами Оксани Томчук, ДФС у Дніпропетровській області не мають за мету створювати репутацію карального органу та стягувати штрафи, адже на сьогоднішній день деякі підприємства та підприємці мають великі суми заборгованості.

Детінізація зайнятості населення

Оксана Томчук звертає увагу на те, що зараз ведеться велика робота з детінізації ринку праці.  За результатами контрольно- перевірочних заходів на Дніпропетровщині було офіційно працевлаштовано 3608 найманих осіб. До бюджету надійшло майже 2,5 млн грн податку на доходи фізичних осіб, 2,9 млн грн єдиного внеску та понад 201 тисячі гривень військового збору. Керівникам 1918 підприємств підвищено рівень заробітної плати.

Деклараційна кампанія

У 2018 році платниками податків області подано 47 тисяч податкових декларацій про майновий стан і доходи за 2017 рік, це на 434 декларації більше, ніж за попередній рік.
Загальна сума задекларованого доходу склала 3,3 млрд грн. Сума військового збору сягає майже 14 млн гривень. Дохід понад 1 мільйон гривень задекларували 260 платників Дніпропетровської області, загальна сума задекларованого ними оподаткованого доходу склала майже 1,5 мільярди гривень. Все більше людей розуміють, що плата податків – це є гарантія законного функціонування суспільства.

Сопільняк Маргарита,
Фото: pixabay