Дніпропетровщина долучиться до встановлення екорекорду

Дніпропетровська область офіційно підтримала Всеукраїнський проєкт «Озеленення України», головна мета якого – привернути увагу українців до екосистеми нашої країни та світу.

МІЛЬЙОН ДЕРЕВ

Даний екопроєкт відомий у 100 країнах світу. В Україні його ініціювали діловий клуб «CEO Club Ukraine» та Національний проєкт «Книга рекордів України». Перший етап реалізації озеленення Дніпропетровщини та інших областей відбудеться 21 березня 2020 року. Мета: висадження за добу одного мільйона дерев в усій країні та встановлення рекорду України. Долучитися до екологічної акції може кожен. Для цього слід заповнити анкету на сайті: greeningua.org або на сторінці у Фейсбуці: Озеленення України. Дніпропетровська область. 21 березня відбудеться організована поїздка в один із лісів регіону, де й проведуть висадження дерев.

УСЯ КРАЇНА

За словами співініціаторки проєкту «Озеленення України», генеральної директорки Книги рекордів України Ганни Крисюк, Дніпропетровщина стала двана­дцятою областю, що підтримала зазначену ініціативу. «Загалом, проєкт буде реалізований в усіх областях країни. Ми прагнемо до відновлення екологічного становища нашої держави та світу, а також до розвинення екологічної свідомості громадян», – зазначила Ганна Крисюк. Згодом на офіційному сайті проєкту кожен зможе побачити список дерев та рослин, які можна саджати, та інструкцію щодо того, де і як це правильно робити.

Також ініціатори «Озеленення України» й надалі сприя­тимуть створенню парків та алей, підтримуватимуть рух екологічного суспільства, долучатимуть до цього процесу молодь, організовуючи освітні воркшопи в навчальних закладах. Першим на черзі став Університет митної справи та фінансів у Дніпрі, з яким модератори проєкту також підписали меморандум. По завершенню мотивуючої зустрічі серед студентів вишу з’явились охочі взяти участь в акції та разом установити рекорд України.

«Я не можу назвати себе екоактивістом, однак вважаю, що дана ідея озеленення – дуже цікава. По-перше, ми зробимо корисну справу для екології нашого регіону. По-друге, це вдала нагода провес­ти час з однодумцями. А найцікавіше – розуміння того, що ти станеш причетним до встановлення рекорду України. Тож разом із другом ми плануємо провес­ти цей березневий день у лісі та з лопатами», – поділився Ярослав, студент 3-го курсу Університету митної справи та фінансів.

Маргарита Сопільняк, фото pixabay