Дніпропетровщина допомагає відновлювати домівки у луганському місті Сватове

Вантажівка з 20 тоннами будівельних матеріалів вирушила з Дніпропетровська до міста Сватове. Таку гуманітарну допомогу зібрала облдержадміністрація. Через 6-7 годин скло, поліетилен та шифер вже будуть на Луганщині.

29 жовтня у Сватовому, що на Луганщині, загорівся склад з боєприпасами. Вогонь пошкодив й житлові будинки. Президент країни закликав усі облдержадміністрації допомогти будівельними матеріалами для відновлення міста.

Сватово1

 «Очільник Дніпропетровщини Валентин Резніченко одразу відгукнувся. Дав команду організувати допомогу у найкоротші терміни. У Луганській ОДА надали перелік необхідних матеріалів. За два дні ми зібрали 15 тонн шиферу, 4 тонни скла і тисячу метрів плівки, – сказав радник голови ОДА Юрій Голик. – Сьогодні надсилаємо першу фуру, та якщо буде необхідність – відправимо ще».

Сватово2

Юрій Голик наголосив на тому, що Дніпропетровщина була, є і залишається форпостом волонтерства і підтримки на сході країни. Будівельні матеріали для міста Сватове – вкрай символічні.

Сватово3

 «Мешканці Сватове не допустили у себе сепаратизму навесні 2014-го. Вони залишилися вірними Україні, тому ми маємо допомогти у відновленні їх домівок», – наголосив радник голови ОДА.

Залишити відповідь