Дніпропетровщина – друга в країні за кількістю електронних закупівель серед медзакладів

Від ліків до палива. Медзаклади Дніпропетровщини провели у Prozorro більше 4 тисяч торгів на 96 мільйонів гривень. За цим показником вони номер два серед медзакладів країни. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Половину з цих торгів провели медзаклади саме обласного підпорядкування. Вони закупили через Prozorro медикаменти, продукти харчування, паливо майже на 57 мільйонів гривень. На кожному з торгів змагалися до 4 претендентів. Медичні заклади зекономили близько 10 мільйонів гривень. Заощаджені кошти підуть на додаткові закупівлі необхідного медичного інвентарю.

«Ми одними з перших в країні перейшли на Prozorro. Зараз у цій системі працюють усі підрозділи облдержадміністрації та підпорядковані їй структури. Щоб все проходило за правилами, організували систему моніторингу. За всіма торгами стежать аналітики: консультують, виявляють можливі помилки, допомагають їх усунути. Щодня вони опрацьовують близько 100 закупок, – розповів Валентин Резніченко. – На сьогодні Дніпропетровська ОДА номер два в країні по успішно завершеним лотам, у тому числі й серед медзакладів».

На всеукраїнському майданчику лідерами за кількістю лотів у Prozorro є лікарні Київщини та Дніпропетровщини.

У системі Prozorro працюють всі 72 медзаклади, підпорядковані Дніпропетровській ОДА.

На сьогодні на Дніпропетровщині в Prozorro зареєстровано близько 17 тисяч торгів майже на 600 мільйонів гривень. Планова економія – понад 60 мільйонів гривень.

Залишити відповідь