Дніпропетровщина кримінальна: ТОП-10 резонансних злочинів у регіоні

Наприкінці року в Головному управлінні Національної поліції України у Дніпропетровській області розповіли про резонансні злочини, які вдалося розкрити у 2018 році. У ТОП-10 – жорстокі вбивства, крадіжки та затримання автовикрадачів.

1. Замах на вбивство водія таксі стався в ніч на 8 січня на вул. Курчатова м. Дніпра. Підозрюваний завдав численні ножові пораненні таксисту, після чого заволодів його автомобілем, потрапив на ньому в ДТП та втік з місця пригоди. За 10 днів поліцейські затримали його на території іншої області та під конвоєм доставили до м. Дніпра.

2. На Дніпропетровщині поліцейські затримали організаторів мережі онлайн-порностудій. Понад 30 жительок Кривого Рогу, серед яких – 2 неповнолітні, були втягнуті в заняття проституцією. Кожна з них щомісячно заробляла понад 1 тис. доларів. Більшу частину прибутку отримували власники незаконного бізнесу.

3. Під час виїзду на виклик «квартирна крадіжка» четверо поліцейських у складі слідчо-оперативної групи отримали численні осколкові поранення від вибуху гранати. Встановлено, що зловмисники застосували 2 гранати – Ф-1 та РГД-5 і вогнепальну зброю. Завдяки спільній спецоперації, із залученням співробітників Департаменту карного розшуку та спецпідрозділу «КОРД», всі злочинці були затримані.

4. У Новомосковську оперативники викрили чоловіка, який зберігав у гаражі арсенал зброї та вибухівки. 9 лютого в гаражному боксі місцевого жителя правоохоронці виявили та вилучили ручний кулемет Калашникова, три реактивні протитанкові гранатомети РПГ-22, 16 гранат Ф-1 та РГД-5, 8 запалів до них. За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

5. У передмісті Дніпра поліцейські викрили організовану групу збувачів метамфетаміну. Усього до складу організованої групи входило 8 осіб – організатор, виробник та 6 збувальників. Шляхом закладок та безпосередньо з рук в рук вони налагодили збут небезпечної психотропної речовини «метамфетамін» по всій Дніпропетровській області.

6. У м. Кривий Ріг правоохоронці затримали підозрюваного у серійних вбивствах і зґвалтуваннях. Його жертвами стали шість жінок, двоє з них – загинули. Усіх жертв чоловік душив, ґвалтував та забирав у них особисті речі.

7. На Дніпропетровщині поліцейські ліквідували лабораторію з вирощування конопель методом гідропоніки. Приміщення для вирощування конопель наркозлочинець облаштував тепло- та гідроізоляцією, системою примусової вентиляції і ультрафіолетового освітлення. За даним відкриті кримінальні провадження за статтями 309 та 310.

8. 8 жовтня правоохоронці Чечелівського відділення поліції м. Дніпра затримали чоловіка, який вбив свого знайомого, а потім розчленував його, щоб приховати сліди злочину. 8 жовтня 32-річного дніпрянина, раніше засудженого за скоєння умисного вбивства затримали, коли той намагався виїхати за межі міста Дніпра на приміському автобусі.

9. За крадіжку вугілля з товарних потягів поліція затримала 5 осіб. За півтора роки злочинцям вдалося викрасти понад 260 тонн вугілля та спричинити залізниці збитки на 336 тис. гривень.

10. Детективи Дніпропетровської області затримали групу автовикрадачів. В ході спільної спецоперації співробітники карного розшуку Дніпропетровської та Запорізької областей, слідчі та патрульні затримали двох чоловіків 34-х та 38 років, які скоювали угони автомобілів виключно марки «Mazda». чоловікам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ст. 290 (знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу) Кримінального кодексу України.