Дніпропетровщина отримала перші 1170 доз вакцини від коронавірусу

Дніпропетровщина отримала перші 1170 доз американо-німецької вакцини від коронавірусу. Це препарат Comirnaty виробництва компаній Pfizer/BioNTech.

«Це – цільова вакцина. Нею робитимемо щеплення тільки мешканцям та співробітникам інтернатів для людей похилого віку. Для цього в області підготували 4 мобільні бригади – у Дніпрі, Кривому Розі,  Кам’янському та Томаківці», – сказала в.о директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Вікторія Кулик.

Вакцина має специфічні умови зберігання – від -60 до -80 градусів. Тому з центрального складу у Києві буде щотижня надходити в область невеликими партіями у спеціальних морозильних боксах.

 

«Заморожена вакцина буде зберігатися у контейнерах з сухим льодом, – розповіла лікарка-епідеміолог Юлія Вербинська. – Потім її забиратимуть мобільні бригади та вирушатимуть до інтернатів. Вакцину доставлятимуть у термоконтейнерах за температури від +2 до +8. Після розморожування препарат необхідно використати протягом 5 діб».

В одному флаконі – 6 доз. Відкриту та розведену вакцину можна зберігати не більше 6 годин. Щеплення слід робити двічі. Повторне – за 21 день.

Comirnaty – розробка американської компанії Pfizer та німецької BioNTech. Вакцина схвалена ВООЗ для екстреного використання. Її застосовують, зокрема, у США, Канаді, країнах ЄС, Великобританії, Ізраїлі.

 

Це вже третя вакцина від коронавірусу, яку отримує  Дніпропетровщина. Раніше до регіону надійшли індійський препарат CoviShield та китайський – CoronaVac.

Загалом до України надійшло 117 тис. доз вакцини компаній Pfizer/BioNTech. Це перший транш, який країна отримала за програмою COVAX.

Дніпропетровщина отримала препарат ComirnatyДніпропетровщина отримала препарат Comirnaty

Це – перша поставка за програмою COVAXЦе – перша поставка за програмою COVAX

Щотижня вакцина надходитиме в область невеликими партіямиЩотижня вакцина надходитиме в область невеликими партіями

У комплекті – розчини для розведення, шприці, коробки для безпечної утилізації відходівУ комплекті – розчини для розведення, шприці, коробки для безпечної утилізації відходів

 За дотриманням умов зберігання – суворий контроль За дотриманням умов зберігання – суворий контроль