Дніпропетровщина перевела в електронний вигляд найбільше в Україні адмінпослуг

 

Оформити субсидію або закордонний паспорт, отримати довідку на землю, почати власний бізнес і багато іншого – 80% найпопулярніших адмінпослуг на Дніпропетровщині можна отримати онлайн. Це найвищий показник в Україні. Наступного року на iGov будуть доступні 100% популярних послуг, повідомив керівник регіону Валентин Резніченко під час прес-конференції.«Переведення 80% найпопулярніших адмінпослуг в електронний формат – це тільки початок великого шляху. У наступному році ми плануємо перевести в електронну форму 100% послуг», – зазначив Валентин Резніченко.
Портал електронних адмінпослуг – це спільна робота сотні волонтерів з різних країн світу та облдержадміністрації. Кілька десятків айтішників працювали над проектом постійно. Знадобилося всього півроку – і мешканці регіону можуть отримувати близько 200 послуг, не виходячи з дому.

Досвід Дніпропетровщини починають використовувати і в інших регіонах. Напрацювання з впровадження «електронної субсидії» область передала Мінсоцполітики. Очільник регіону зазначив, що Дніпропетровщина і надалі буде ділитися новими розробками з усіма бажаючими.

Залишити відповідь