Дніпропетровщина першою в Україні відкрила «Єдине вікно» для оформлення землі атошникам, – Валентин Резніченко

 

Щоб отримали гарантовану державою земельну ділянку бійцям АТО доводилося проходити «сім кругів пекла»: з десяток разів навідуватися до різних держорганів, носити документи від одного чиновника до іншого, вистоювати в чергах. Процедура подекуди займала рік, а деякі бійці, розчарувавшись, взагалі не доводили справу до кінця. Спростити процедуру взялися на Дніпропетровщині. Для всіх атошників відкрили «Єдине вікно» з оформлення землі. Сюди потрібно буде прийти лише кілька разів, а час оформлення документів скоротиться вдвічі. Про це повідомив очільник області Валентин Резніченко.
викно1

«Майже кожен другий відвідувач Центру допомоги АТО консультується щодо оформлення земельних ділянок. Питання на часі, адже процедура вкрай трудомістка та заплутана. Ми розуміли: необхідно припинити митарство захисників по кабінетах в намаганнях отримати те, на що вони мають право. Тепер ця система працюватиме по-новому. Керує роботою учасник АТО, який саме оформлює земельну ділянку та готовий внести свіжі ідеї у цей процес», – зазначив Валентин Резніченко.

викно2

Раніше боєць мав з десяток разів носити документи з однієї держструктури в іншу, на що витрачав в кращому разі півроку. Завдяки «Єдиному вікну» цей час скоротиться вдвічі.

«Кожен орган, куди приходив боєць, діяв в межах своєї компетенції. Потім атошник забирав документи і йшов до наступного. Тепер такого не буде. Людина може звернутися в «Єдине вікно» і в одному місці подати всі документи. Заявнику телефоном повідомляють, на якій стадії знаходиться вирішення його питання», – розповів Валентин Резніченко.

викно3

В ідеалі, бійцю потрібно буде навідатися до «Єдиного вікна» двічі: щоб подати заявку та щоб забрати готовий пакет документів на земельну ділянку. До цього прагнутимуть, а поки що доведеться зробити ще один проміжний візит – щоб підписати папери. В найближчі пару місяців цей алгоритм відпрацюють. Планується, що надалі готові документи можна буде забрати в Центрі АТО в своєму місті чи районі.

викно4
В середньому щотижня до Держгеокадастру надходить 150 заяв на отримання землі від атошників. Загалом їх вже понад 4 тисячі. Отримали права на землю 400 людей. Щоб стати власником ділянки, потрібен стандартний набір документів: паспорт, ідентифікаційний код, посвідчення учасника бойових дій або довідка про участь в АТО.

«Єдине вікно» працює за адресою вул. Комсомольська, 52, 2 поверх, 214 каб. Телефон: 742-70-96.

Залишити відповідь