Дніпропетровщина розпочинає день голосування з порушень (Відео)

Дві комісії  в Кривому Розі Дніпропетровської області розпочали ранкові засідання раніше встановленого строку. А у 29 виборчому окрузі члени комісії не прийняли присягу перед початком роботи. Повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

21 липня спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА прибули на Ранкове засідання комісій, які відповідно до частини 3 статті 84  ЗУ «Про вибори народних депутатів України» мало розпочатись не раніш як за 45 хвилин до початку голосування, тобто, не раніше 7:15.

Виявилось, що ДВК №121577 (виборчий округ №31) розпочала роботу о 6:50. Як повідомляють спостерігачі, члени комісії забули якісь документи в сейфі, порадились і вирішили розпочати ранкове засідання раніше, щоб по процедурі відкрити сейф. На ДВК № 121662 (виборчий округ №32) засідання розпочалось ще раніше, до прибуття спостерігача ОПОРИ.

ДВК №121067 (виборчий округ №29) комісія мало не забула привести до присяги нових членів комісії. Проте, завдяки нагадуванню зі сторони спостерігачки, члени комісії прийняли присягу та готові проводити чесні вибори.