Дніпропетровщина відзначила п’яту річницю створення ЦНАПів (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Дніпропетровщина святкує п’ять років від дня заснування ЦНАПів. 56 Центрів, 2 млн адмінпослуг та 250 працівників – такими здобутками область підсумувала ювілей. У ДніпроОДА привітали тих, хто дбає про комфорт мешканців області та наближає до них якісні сервіси. 
5
«Дніпропетровщина започаткувала власну історію ЦНАПів, яка є унікальною в Україні. З понад 700 Центрів, які працюють в країні, 56 – в нашій області. Вони є не лише в усіх містах, а й у кожному районі. Ту чи іншу послугу можна отримати в одному місці, швидко та без черг. На сьогодні за кількістю таких сервісних центрів та якістю надання адмінпослуг Дніпропетровщина – абсолютний лідер», – зауважив перший заступник голови ДніпроОДА Олег Кужман.
9
Найкращим – вітальні листи…
18
…відзнаки…
6
…слова подяки….
10
….та квіти. 
17
П’ять років тому ЦНАП Дніпра започаткував sms-інформування мешканців про готовність документів. Минулоріч він вразив своєю неформатністю, відкривши офіс «Лівобережний» у торговельному центрі. 
2
«Наші відвідувачі мають можливість не тільки отримати адмінпослугу, а й вирішити свої поточні питання. У торговельному центрі розміщені монітори, і люди бачать, коли їхня черга, – зауважила керівник дніпровського ЦНАПу Олена Огієнко. –  Нині надаємо 212 адмінпослуг, які протягом тижня отримують 12-14 тисяч людей. Прагнемо перевести якомога більше послуг на е-платформу, аби відвідувачі могли завітати до ЦНАПу лише одного разу – забрати готові документи».   

У 2016-му перший ЦНАП з’явився в об’єднаній громаді. «Піонером» стала Слобожанська. Нині в громадах працюють дев’ять Центрів. 

16

«Завдяки GIZ ми організували поїздку семи голів об’єднаних громад до Німеччини і показали їм, як там працюють аналогічні Центри, – розказала директор Центру розвитку місцевого самоврядування Олена Тертишна. – Продовжимо плідну співпрацю з міжнародними партнерами і в подальшому. У планах – будівництво ЦНАПів у громадах «з нуля».
19
ЦНАПи Дніпропетровщини не тільки надають адмінпослуги. Вони першими в Україні започаткували гарну традицію – проводити тематичні флешмоби
13
Поліпшувати якість роботи ЦНАПів області допомагають європейські партнери. Серед найактивніших – Німецька федеральна компанія GIZ.
4
«Ефективно співпрацюємо із Дніпропетровщиною з 2015 року. Допомагаємо поліпшувати життя переселенців та громад, які їх прийняли. Усі ініціативи здійснюємо від імені Уряду Німеччини. За півтора роки ЦНАПам області передали 130 одиниць комп’ютерної техніки, реалізували соціальних проектів майже на 900 тисяч гривень. Облаштування ЦНАПів – одна із сфер, яку ми будемо підтримувати й надалі», – наголосив в.о. керівника проекту GIZ «Підтримка українських територіальних громад у зв’язку зі збільшенням переселенців» Андрій Гарбуза.
12
Привітання приймає й керівник ЦНАПу Томаківської РДА Яна Рачук. «Наш Центр розпочав роботу 24 грудня 2012 року. За цей час ми надали майже 30 тисяч адмінпослуг. Серед найактуальніших – реєстрація землі, оформлення нерухомості, прописка та виписка. Обслуговуємо весь район – це 27 тисяч людей. Кількість послуг будемо розширювати, працюватимемо й надалі відкрито та прозоро», – розказала вона. 
29
Усі 250 працівників ЦНАП Дніпропетровщини пройшли курси зі стрес-менеджменту. Це спільний проект ДніпроОДА та Фонду Східної Європи за програмою EGAP.