Дніпропетровщина знову попрощалася з невідомими бійцями

Ще 11 невпізнаних бійців АТО поховали на Краснопільському кладовищі. На цьому цвинтарі провели в останню путь 250 невідомих воїнів. 95 з них – впізнали за допомогою ДНК-експертизи і перепоховали в рідних краях.

воины2

Під траурну музику військового духового оркестру винесли 11 трун і накрили Державними Прапорами. У них – невідомі захисники України. Останній бій вони прийняли в Донецькому аеропорту, Шахтарську, Дебальцевому, Чорнухиному, Сніжному і Логвиновому. Візуально впізнати хлопців неможливо. Тому у них взяли зразки ДНК, які помістили в єдину базу. Залишається сподіватися, що ці дані співпадуть з даними родичів, які шукають своїх зниклих безвісти солдатів. «Такі люди приходять в експертно-криміналістичний центр МВС України і здають зразки. Ці дані вносять до бази, щоб знайти збіг з ДНК одного з невідомих бійців», – пояснила начальник управління взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Дніпропетровської облдержадміністрації Ірина Федорчук.

воины3

До моргу Дніпропетровського бюро суд-мед експертизи продовжують надходити тіла. За минулий тиждень – 7 невпізнаних воїнів. Вони загинули в різний час, але знайти і доставити із зони АТО їх змогли тільки зараз. «Це герої, які захищали нашу країну в Донецькій і Луганській областях. Наш обов’язок перед ними – зберігати той хиткий і крихкий мир, який встановився зараз. Ми пам’ятаємо подвиг воїнів, що поклали життя за Україну», – сказав заступник голови Дніпропетровської ОДА Гліб Пригунов.

воины4

За час війни на Краснопільському кладовищі попрощалися з 250 невідомими бійцями. 108 з них вже змогли впізнати завдяки ДНК-експертизі, 95 – перепоховали на рідній землі за проханням родичів. Хлопці повернулися додому, у Львівську, Чернігівську, Закарпатську, Волинську, Кіровоградську, Дніпропетровську, Запорізьку, Київську, Житомирську, Полтавську, Вінницьку та інші області.

Залишити відповідь