Дніпропетровськ приймає Форум Центрів допомоги учасникам АТО, – Валентин Резніченко

Сьогодні в Дніпропетровській облдержадміністрації багатолюдно. Тут зібралися представники Центрів допомоги учасникам АТО з різних куточків України. Під час форуму вони поговорять про те, як найефективніше вирішувати питання воїнів. Представники Дніпропетровщини поділяться своїм досвідом з гостями. Всі напрацювання передадуть в Адміністрацію Президента.

форум1

Місяць тому в Адміністрації Президента зустрілися активісти з усієї України. Тоді й прийняли рішення перенести досвід Дніпропетровщини на інші області і створити в них Центри допомоги учасникам АТО. «Ми раді, що країна з таким ентузіазмом зустріла нашу ініціативу. Допомагати захисникам – це завдання номер один для кожного мешканця України, для кожного представника влади. Створюючи Центр допомоги учасникам АТО, ми ні на секунду не сумнівалися, що все робимо правильно. Тепер ми з готовністю ділимося нашим досвідом з іншими областями», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

форум2

Організатором форуму виступила Дніпропетровська ОДА. Саме тут відкрили перший в Україні Центр допомоги учасникам АТО та членам їх сімей. «Наш Центр розпочав роботу у червні цього року, – розповіла радник голови ОДА Ольга Горб. – За цей час до нас звернулося понад 2 тисяч воїнів і їх близьких. Ми надаємо допомогу в юридичних і соціальних питаннях, лікуванні та оздоровленні, виділенні землі. Надаємо психологічну підтримку, допомагаємо працевлаштуватися. Крім того, з ініціативи голови ОДА Валентина Резніченка, ми відкрили такі Центри в кожному районі області».

форум3

Сьогодні гості з 12 областей, Києва та Дніпропетровська зустрілися за одним столом в ОДА. «Спочатку ми розповімо про діяльність нашого Центру, потім гості розкажуть про свої напрацювання. Далі – круглі столи з найактуальніших питань – земельних, юридичних та соціальних. Говоритимемо і про створення єдиної бази демобілізованих. Наприкінці складемо протокол зустрічі і передамо його в Адміністрацію Президента, щоб заручитися допомогою на державному рівні», – резюмувала радник голови ОДА Ольга Горб.

Залишити відповідь