Дніпропетровськ стане пріоритетним містом для впровадження «смарт-сіті», – Борис Філатов

 

 

Для того, аби Дніпропетровськ перейшов на зручний формат взаємодії містян із владними структурами, Борис Філатов зібрав найкращих фахівців ІТ-сфери. Одним із консультантів проекту «Електронне місто» стала естонський експерт агентства електронного уряду Яніка Мерило. Про це мер Дніпропетровська повідомив на брифінгу.

«Це люди, які допомагають створити і запровадити «Електронне місто». Із Янікою ми знайомі більше року. Приклад Естонії в цій галузі один із найбільш вражаючих. Це передовий досвід для всіх європейських країн. Ми хочемо його перейняти», – зазначив Борис Філатов.

Він також додав, що у команді ІТ-волонтерів «Смарт-сіті» також координатор волонтерського проекту   iGov.org.ua Дмитро Дубілет і засновник проекту «Фісон» Дмитро Томчук.

Координатором волонтерського проекту «Електронне місто» у Дніпропетровській міській раді стала Дар’я Біла.

Нагадаємо, проект «Електронне місто» для Дніпропетровська передбачає переведення ключових адміністративних послуг, які надає міськрада, в електронний вигляд. Очікується, що першим кроком реалізації програми стане впровадження електронних систем документообігу та звернень громадян.

Загалом до переліку електронних послуг увійдуть також відкритий бюджет, рішення «ПроЗорро», електронний квиток, медична картка пацієнта тощо.

Залишити відповідь