Корисне харчування для оздоровлення серця

Навіть звичайні продукти можуть мати ті речовини, які потрібні для захисту судин, поліпшення кровотворення і запобігання тромбів. Ось які поради дають в зв’язку з цим кардіологи. Повідомляє zdorovia.com.ua.

Їжте більше зелених овочів. Зелені листові овочі, такі як шпинат і капуста, містять рослинну речовину лютеїн. Він володіє гіпотензивні властивості. Більшість таких овочів також містять багато мінералів, таких як калій, кальцій і магній, які сприяють оздоровленню судин.

Їжте червоні рослинні продукти. Журавлина робить судини еластичними, буряк знижує кров’яний тиск і може знизити ризик небезпечних вторинних захворювань. Помідори, полуниця, червоний виноград, сливи і багато інших червоні і фіолетові рослинні продукти – найкращі друзі і помічники серцевого м’яза.

Їжте здоровий жир. Рапсова і оливкова олії дуже корисні для серця: вони містять ненасичені жирні кислоти омега-3, які надають сильно вражений протизапальну дію, захищаючи від багатьох патологій в тканинах судин і міокарда. Жирна риба (скумбрія, оселедець) авокадо, горіхи, насіння льону та лляне масло також містять омега-3 жирні кислоти.

Їжте менше м’яса. М’ясо містить насичені жири, що сприяють росту рівня холестерину ЛПНЩ (ліпопротеїни низької щільності, поганий холестерин), який відповідальний за відкладення в артеріях, що живлять серцевий м’яз. Бажано не їсти м’ясо більше двох-трьох разів на тиждень, а після 40 років потрібно регулярно перевіряти свій рівень холестерину.

Фото: pixabay.