Дніпропетровська мерія вийде на новий рівень співпраці з громадськістю, – Борис Філатов  

 

У Дніпропетровській міськраді буде впроваджено польський досвід реформування місцевого самоврядування. Про це мер Дніпропетровська  Борис Філатов повідомив під час зустрічі з представниками польського міста-партнера Люблін. Це перший захід із закордонними гостями, який Борис Філатов провів у якості міського голови.

IMG_0125

Борис Філатов зазначив, що громада Дніпропетровська як ніхто інший зацікавлена у децентралізації та оновленні місцевого самоуправління. Мер упевнений, що саме впровадження польського досвіду на прикладі проекту «Впровадження самоврядно-громадського стандарту» допоможе комплексному вирішенню питання.

«Ми хочемо запустити в мерію «свіжу кров». Тому відкриті для діалогу і налаштовані на реальну роботу. Використання передового досвіду Польщі, зокрема, ці стратегії, дуже важливі для нас», – сказав очільник Дніпропетровська.

IMG_0073

Борис Філатов наголосив, що він і його команда відкриті до співпраці з закордонними експертами.

«На Дніпропетровськ покладено багато сподівань. І ми повинні їх виправдати. Я хотів би, щоб місто  стало передовим в питаннях реалізації провідних ініціатив. Ефективну мерію ми збудуємо лише за принципом влада-громада», – сказав мер.

Міжнародний проект «Впровадження самоврядно-громадського стандарту» розрахований на 2 роки. Роботу над його реалізацією розпочали у квітні 2015 року. За цей час у міськраді створили робочу групу проекту. До неї увійшли представники профільних департаментів ради. За понад півроку дніпропетровські та польські фахівці провели низку семінарів та виїзних нарад. Увесь комплекс заходів спрямований на вивчення та опанування нових механізмів взаємодії влади з громадськістю.

Загалом до проекту залучено 7 українських міст. Представники міста-партнера Люблін  відзначають найбільш активним і успішним учасником програми саме Дніпропетровськ.

«Із вашим новим очільником у нас складуться продуктивні робочі відносини. Саме у Дніпропетровську ми бачимо велике поле для діяльності. Наші міста працюють разом вже не перший рік. І дуже важливо продовжувати декларувати принципи роботи влади пліч-о-пліч з громадськістю», – розповів радник мера міста Люблін, голова правління Фундації менеджерських ініціатив Павло Прокоп.

Він також анонсував проведення досліджень думки городян у сферах якості життя та функціонування органів влади, а також організацію низки нових тренінгів для активістів та представників громадських організацій міста.

Затвердити основи самоврядно-громадського стандарту міська рада планує у 2016 році.

Залишити відповідь