Дніпропетровська ОДА ініціює звільнення керівників двох центрів первинної меддопомоги області

Керівникам Апостолівського та Солонянського центрів первинної меддопомоги загрожує звільнення через чисельні скарги пацієнтів. Люди нарікають: лікарі на виклики додому не виїжджають, пільгові рецепти не виписують, хамлять. Зважаючи на це, департамент охорони здоров’я облдержадміністрації звертається до керівників районів з проханням підшукати головним лікарям заміну.

За рік на «Урядовий контактний центр», гарячу лінію губернатора і облздраву надійшло близько сотні звернень від мешканців Апостолівського і Солонянського районів. Люди жалілися на роботу місцевих центрів первинної меддопомоги, розповіли у департаменті охорони здоров’я ОДА.

«Люди скаржаться, що медики вимагають кошти за обстеження, ігнорують виклики пацієнтів додому, відмовляють у пільгових ліках, хамлять, – кажуть у департаменті охорони здоров’я ОДА. – Ми неодноразово зверталися до головних лікарів центрів, проводили роз’яснювальну роботу. Та нарікання від пацієнтів продовжуються. Рекомендуємо керівникам районів змінити очільників цих медзакладів».

До Апостолівського центру меддопомоги входить 9 амбулаторій. У них обслуговується майже 43 тис. людей.

9 амбулаторій – у складі Солонянського центру. За ним закріплено близько 39 тис. мешканців району.

Залишити відповідь