Дніпропетровська ОДА розірвала договір з першим перевізником-порушником, – Валентин Резниченко

На Дніпропетровщині тривають перевірки перевізників. З 32 підприємств проінспектували 11. Більше 160 авто оглянули на наявність аптечок, вогнегасників, аварійних виходів, необхідної інформації в салонах. Лідерами за кількістю порушень стали «Північтранс» і «ДАТП 11205». З першим договір вже розірваний, з другим це роблять через суд. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Робоча група з представників облдержадміністрації, Укртрансінспекції та громадськості перевіряла перевізників кілька місяців. Міжміські та приміські автобуси детально інспектували на наявність аптечок, вогнегасників. Звертали увагу на розміщення необхідної інформації в салонах – контактних номерів, позначення місць. Порівнювали прописані графіки відправки авто з реальними. За цей час перевірили 165 машин. Зафіксували 375 порушень.

«Перевірки проходили у кілька етапів, обов’язково були повторні. Перевізники мали шанс виправити свої помилки, але не всі це зробили. Найбільше порушень у «Північтранс» і «ДАТП 11205» – 302 або більше 80% від загальної кількості. Маршрутки виїжджали не за графіком, у декількох були зламані аварійні виходи, не було аптечок, вогнегасників. Ризикувати безпекою наших мешканців ми не можемо. Тому розриваємо договори з недобросовісними перевізниками», – підкреслив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.
Перевірки тривають. З тими компаніями, які не виправляють помилки, ОДА буде розривати договори.

Новий конкурс оголосять вже цього тижня, проведуть у лютому 2016-го. Його переможців визначатимуть у режимі он-лайн. Подивитися може кожен.

Залишити відповідь