Дніпропетровська ОДА закликає молодь не боятися шукати роботу в органах влади

5 днів дискусій, десятки молодих та активних айтішників, відповіді на питання: як заручитися підтримкою влади та змінити її систему. Це та багато іншого на семінарі «Партнерство держави та бізнесу» у першому на Дніпропетровщині ІТ-коворкінгу для студентів. Про те, як змінилася влада в області за останній рік розповів радник очільника регіону Юрій Голик. Він закликав молодь не боятися приходити на роботу до органів влади та змінювати країну зсередини.

«У нас глобальна мета – жити в європейській країні. Ми розуміємо, що будь-яку ОДА в 7 поверхів можна замінити кількома серверами і двома добре написаними програмами. І ми до цього прийдемо. В цих змінах ми розраховуємо на молодь. Молоді люди не повинні соромитися приходити до влади. Ми готові брати активних людей на роботу до всіх департаментів. Головні вимоги керівника області Валентина Резніченка до співробітників – швидкість, ефективність та результативність. Щоб горіли очі», – зазначив радник очільника регіону.

Близько години говорили юні айтішники та молоді бізнесмени з радником керівника області. Про оновлення влади та інноваційні проекти, які Дніпропетровщина запровадила першою в Україні: Prozorro, iGov, онлайн конкурс перевізників та багато іншого.

Прикладом партнерства влади та активної молоді є сам коворкінг центр, у якому проходив семінар. Ідею молодих айтішників створити коворкінг підтримали Дніпропетровська ОДА та гірничий університет. Через 3,5 місяці від зародження ідеї айтішники отримали просторе та зручне приміщення для роботи, тренінгів та спілкування.
«Показово, що семінар про взаємодію держави, громадськості та бізнесу проходить на цьому майданчику. Адже саме він і є результатом такого партнерства. Коворкінг створений для розвитку молоді, для формування нової еліти. Саме тому тут сьогодні зібралася така молодь, яка прагне змінювати країну», – зазначив очільник громадської організації «ІТ-рух Дніпро», координатор коворкінгцентру Валентин Кожевніков.

Серед таких активних молодих людей і третьокурсник гірничого університету Антон Кухтін. Він є координатором університетського проекту з ефективності неприбуткових організацій. Говорить, що прийшов на семінар за порадами від влади.

«Я хочу, щоб наш проект був впроваджений. Зараз ми на стадії опису проблеми й отримання даних. У подальшому проект покликаний підвищити прозорість неприбуткових організацій. Прийшов на семінар, щоб отримати поради про те, як краще реалізувати ідею», – сказав Антон Кухтін.

Семінар «Партнерство держави та бізнесу» проходить з 2 по 5 лютого з 18.00 до 21.00. До участі запрошуються всі небайдужі молоді та активні люди.

Залишити відповідь