Дніпропетровське управління Офісу великих платників податків ДФС інформує

Великі платники Дніпропетровського управління Офісу великих платників податків сплатили до бюджетів усіх рівнів 25,1 млрд грн.
Протягом 2017 року платники, які перебувають на обліку в Дніпропетровському управлінні Офісу великих платників податків ДФС, перерахували до державного бюджету 21,9 млрд грн, до місцевих – 3,2 млрд грн. Це перевищило показник надходжень до державного бюджету попереднього року на 10,5 млрд грн або майже вдвічі, показник надходжень місцевих бюджетів – на 1,1 млрд грн або на 50 відсотків.
Основним джерелом наповнення у 2017 році став податок на прибуток. Так, протягом 2017 року надходження податку склали 11,6 млрд грн. Значними є надходження й податку на додану вартість, якого у 2017 році сплачено 8,3  млрд грн, що на 1,7 млрд грн перевищило показник 2016 року. Сплата податку на доходи фізичних осіб склала 1,6 млрд грн, що на 0,3 млрд грн або на 20 відсотків більше, ніж за попередній рік.
Єдиного внеску перераховано 6,6 млрд грн проти 5,8 млрд грн у 2016 році, забезпечено зростання на 0,8 млрд грн або на 14 відсотків.

Відомий продавець нафтопродуктів ухилився від сплати 226, 3 млн грн ПДВ
Харьківський окружний адміністративний суд підтримав позицію Дніпропетровського управління Офісу великих платників щодо донарахування податку на додану вартість у розмірі  226,3 млн грн  одному з дніпровських підприємств-торговців нафтопродуктами, яке маючі мільярдні обсяги постачання ухилялося від сплати податку шляхом не надання податкової звітності.
Суд за розглядом аргументів підприємства, доказової бази матеріалів перевірки визнав донарахування ПДВ та застосування штрафних санкцій обґрунтованими, а доводи позовної заяви платника такими, що не спростовують висновки акту перевірки.