Дніпропетровське управління Офісу великих платників податків ДФС інформує

Дніпропетровським управлінням Офісу великих платників протягом січня забезпечено адекватне декларування платниками податку на додану вартість за грудень 2017 року.  Задекларовані до сплати нарахування склали 1205,0 млн грн, що в порівнянні з попереднім місяцем більше на 402,2 млн грн або на 50,2 відсотки. Обсяги реалізації на внутрішньому ринку збільшилися на 8430,7 млн грн або на 20,1 відсотків.

До аналогічного періоду минулого року при збільшенні обсягів реалізації на 6530,1 млн грн або 14,9 відсотків нарахування до сплати збільшилися на 421,0 млн грн. або 53,7 відсотків.

Новації з податку на прибуток для підприємств – суб’єктів літакобудування

У Дніпропетровському управлінні розповіли про деякі зміни, внесені Законом  України від 07.12.2017 р. N 2245-VIII до Перехідних положень  Податкового Кодексу України  в частині звільнення від оподаткування податком на прибуток підприємств – суб’єктів літакобудування.

Перелік суб’єктів літакобудування згідно ст.2 Закону України “Про розвиток літакобудівної промисловості” від 21.07.2001року  №2660-ІІІ затверджується Кабінетом Міністрів України.

На обліку у Дніпропетровському управлінні перебуває 2 підприємства літакобудівної галузі. Протягом 2017 року підприємствами сплачено до державного бюджету податків у сумі 60,2 млн грн.

Як зазначила начальник відділу податкового супроводження підприємств машинобудування та інших галузей Вікторія Калініна: «Прийняття змін стосовно звільнення від оподаткування до 2025 року суб’єктів літакобудування, підтримає літакобудівну галузь. Даними змінами виключено обмеження  щодо підприємств, які можуть застосовувати дану пільгу – пільгу можуть застосовувати не тільки хто здійснює  розробку та/або виготовлення з кінцевим складанням літальних апаратів та двигунів до них, а всі  суб’єктів літакобудування згідно ст.2 Закону України “Про розвиток літакобудівної промисловості”.

Надані податкові пільги дозволять налагодити повномасштабне серійне виробництво сучасних вітчизняних літаків та покращити фінансовий стан  з урахуванням середнього терміну розробки, підготовки та оснащення серійного виробництва нових літаків. Вивільнені кошти (суми податку, що не сплачуються до бюджету) використовуються  на створення чи переоснащення матеріально-технічної бази, збільшення обсягу виробництва, запровадження новітніх технологій. Дана норма діє з 01 січня 2017року.