Дніпропетровське управління Офісу великих платників податків ДФС інформує

Начальник відділу податкового супроводження підприємств машинобудування та інших галузей Дніпропетровського управління Офісу великих платників податків ДФС Вікторія Калініна розповіла про окремі нюанси заповнення декларації з податку на прибуток за 2017 рік.

Вона зазначила, що платникам податку на прибуток, які протягом 2017 року здійснювали придбання товарів, робіт та послуг у нерезидентів, зареєстрованих у державах, у яких ставка податку на прибуток на 5 і більше відсотків нижче ніж в Україні а також у державах, з якими Україною не укладено  міжнародні договори та ін. державах,  при складанні декларації з податку на прибуток за 2017 рік необхідно збільшити фінансовий результат на суму 30 відсотків вартості товарів, у тому числі необоротних активів, робіт та послуг придбаних у даних нерезидентів. Перелік таких держав було визначено розпорядженням КМУ від 16.09.2015 р. № 977, який діяв у 2017 році.

Постановою КМУ від 27.12.2017 № 1045 розширено перелік держав, операції з резидентами яких визнають контрольованими з метою трансферного ціноутворення. Суб’єктам ЗЕД необхідно перевірити, чи не потрапив їх іноземний партнер у цей перелік. З 01.01.2018 року операції з контрагентами, зареєстрованими в державах із зазначеного переліку, можуть одержати статус контрольованих та потрапити під коригування різниць (п.п.140.5.4 ПКУ).