Дніпропетровський досвід допоможе Мінсоцполітики заощадити на впровадженні онлайн-субсидій, – Валентин Резніченко

Оформити субсидію через Інтернет, не витрачаючи часу на довідки і черги? Для жителів Дніпропетровського регіону це вже реальність! За словами керівника області Валентина Резніченка, буквально через кілька тижнів нова он-лайн послуга на сайті iGov буде доступна і для всіх українців. Область передала напрацювання «електронної субсидії» Мінсоцполітики. Зараз завершується її технічна адаптація. Очільник регіону запевнив, що і надалі Дніпропетровщина буде ділитися новими розробками з іншими регіонами.

«Ми з самого початку взяли курс на злам застарілої, неповороткої системи адміністрування. Технологічні інновації у цій сфері – важлива складова європейського вектора розвитку. Нова, сучасна якість управління – це завдання, яке ставить перед нами Президент Петро Порошенко. У нас достатньо молодих, ініціативних професіоналів, у тому числі й у сфері ІТ. Саме на їх енергію і бажання змінити країну на краще спирається Дніпропетровська облдержадміністрація. Система оформлення субсидій он-лайн, яку ми впровадили в області, розробили IT-волонтери. Ми готові транслювати наш досвід електронного адміністрування на всю Україну. У нас є готовий програмний продукт, є досвід впровадження. Тому Міністерству соцполітики не потрібно витрачати додаткові час і кошти – можна просто використовувати наші напрацювання», – розповів Валентин Резніченко.
Раніше послуга он-лайн оформлення субсидій через iGov була доступна тільки в Дніпропетровській області та ще кількох містах. Тепер її запускають по всій Україні. Вже через тиждень-два оформити субсидію он-лайн можна буде в усіх куточках країни.
Ні копійки бюджетних коштів на запуск онлайн сервісу використано не було – все зробили ІТ-волонтери.
Дніпропетровщина першою перевела всі соціальні послуги в режим он-лайн. Зараз на порталі iGov жителі області можуть скористатися 130 послугами в режимі он-лайн. Серед найпопулярніших: оформлення закордонного паспорта, документів про зміну прізвища, імені, по батькові дитини, виплати по народженню дитини та малозабезпеченим сім’ям, довідки про встановлення опіки над дитиною, довідки про доходи, несудимість тощо.
Нагадаємо, що раніше очільник області Валентин Резніченко пообіцяв, що до кінця року в Дніпропетровській області 80% всіх адмінпослуг будуть переведені в електронний вигляд.

Залишити відповідь