Дніпропетровський художник продає картини, щоб піти в АТО

Боєць АТО, художник із Дніпропетровська Андрій Токар оголосив про продаж своїх картин задля придбання військового спорядження для себе й свого підрозділу. Про це Радіо Свобода розповів сам автор, пише «Українська правда».

Як повідомив митець, який вже вісім років поспіль працює в авторській техніці «рельєфної графіки», після нового року йому знову вирушати у зону АТО. До того часу він має намір продати хоча б дві свої картини, щоб придбати необхідне – потужну оптику, акумулятори на тепловізор, розвантажувальний жилет, глушники та обвіси на автомати.

Андрій Токар каже, що досі він активно не пропонував покупцям свої роботи, творив швидше для самореалізації. Наразі ж на продаж виставлені дві картини – «Падіння Ікара» та «Битва з вітряками».

46-річний ветеран органів МВС, капітан міліції Андрій Токар пішов добровольцем до одного з підрозділів Національної гвардії 2014 року, як він сам каже, «змінив мольберт на автомат», брав участь в обороні Маріуполя, ніс службу на блокпостах у тому районі. Деякі з картин художника були створені під час ротацій, коротких приїздів додому.

Восени в Андрія Токаря відбулась персональна виставка. В експозиції були представлені роботи, створені з 2007 по 2015 роки. Усі вони виконані в авторській техніці поєднання паперової маси, клею та акрилових фарб.

Автор розповідає, що целюлозу для своїх робіт він бере зі звичайних яєчних лотків, перетворюючи його у «паперову глину»  за допомогою розпарювання та подрібнення.

Родина художника – дружина й діти – підтримують його ідею продати картини, зазначаючи, що життя бійців важливіше за мистецтво.

художник 3

художник 4

художник 5

Залишити відповідь