Дніпропетровський спортсмен замкнув трійку лідерів на юніорському Чемпіонаті Європи з бадмінтону

У польському Любіні завершився Чемпіонат Європи з бадмінтону серед юніорів. Протягом десяти днів змагалися 36 команд континенту. У збірну під жовто-блакитним прапором увійшли троє спортсменів Дніпропетровщини. Наш земляк Данило Боснюк виборов бронзу у змішаній парній категорії. Це перша призова нагорода серед юніорів після десятилітнього затишшя. Про це повідомили в управлінні молоді і спорту Дніпропетровської ОДА.

На Чемпіонаті Європи з бадмінтону змагалися ті, кому до 17-ти. Дніпропетровщину представляли троє юніорів – Ганна Андрушко, Євгенія Паксютова та Данило Боснюк.

Останній у парному виступі здобув бронзову медаль. У міксті він грав з харків’янкою Мариною Ільїнською. Данило Боснюк навчається в обласному училищі фізичної культури, тренується в дитячо-юнацька спортивній школі олімпійського резерву з бадмінтону ім..Вавілова. Досягнення спортсмена – це копітка праця тренерів Михайла Мізіна та Вікторії Семенюти.

На юніорському чемпіонаті європейського рівня збірна України перемогла команди Угорщини, Норвегії та Росії і поступилася Чехії. В результаті українські бадмінтоністи увійшли до десятки найкращих і посіли дев’яте місце.

Також 25 березня у Миколаєві фінішував Чемпіонат України серед юнаків та дівчат до 15-ти років. Збірна Дніпропетровщини повернулася додому з медальним «врожаєм» – чотири срібних та вісім бронзових нагород. Виступили гідно Софія Малініна, Ольга Тіхорська, Маргарита Цигнадзе, Данило Шевченко, Олег Амосов, Андрій Дон та Єлизавета Яковлева.

Наразі провідні ракетки області Марія Улітіна та Наталія Войцех готуються до Чемпіонату Європи з бадмінтону, який стартує у Франції 24 квітня.

1-4 квітня Дніпропетровський «Метеор» прийматиме Чемпіонат України серед команд Супер Ліги. На нього з’їдуться найкращі бадмінтоністи з усієї країни.

На Дніпропетровщині бадмінтоном займаються 1,5 тис. спортсменів. Їх тренують понад півсотні тренерів.

Залишити відповідь