Дніпропетровці обирають штучні ялинки

 

Новорічні свята важко уявити без їхнього головного атрибута – ялинки. Лісова красуня збирає довкола себе дітей і дорослих, які всією родиною із захватом прикрашають її яскравими кульками та різнокольоровими гірляндами.

Однак, як зазначають експерти, із кожним роком усе менше дніпропетровців купують живі ялинки, надаючи перевагу штучним або композиціям із гілочок. Пояснення прос­те: придбати пухнасту красуню українцям стає не по кишені. «На Дніпропетровщині працюють 9 лісгоспів. На сьогодні реалізовано
3,5 тис. ялинок. За аналогічний період 2013-го і 2014-го років ці показники складали 41 і 10 тис. відповідно», – розповів заступник начальника Дніпропетровського лісного та мисливського господарства Валерій Величко.

Цьогоріч, щоб прикрасити свою оселю зеленою красунею, слід готуватися спустошувати гаманець на
78 грн. і більше. Все залежить від відстані лісгоспу до лісу та висоти новорічного деревця. «У Дніпропетровську хвойне деревце можна придбати за адресою: вул. Космічна, 35 (цент­ральний офіс Дніпропетровського лісгоспу) і в чотирьох лісництвах: Ленін­ському, Кіровському, Любимівському та Ніколь­ському», – зазначив начальник Дніпропетровського лісгоспу Григорій Думін­ський.

Ціна сосни звичайної:

–  від 1 до 2 м складе78 грн.;

–   від 2 до 3 м – 132 грн.;

–  від 3 до 4 м – від 144 до 210 грн.

 

Анастасія Парфенова

Залишити відповідь