«Дніпровська Ліга Сміху» : гумористи з 11 міст України змагалися за право пройти в сезон найпопулярнішого телепроекту

Заявки на участь у Дніпропетровському фестивалі подали 40 команд, та після відбіркових етапів на сцену змогли потрапити 17. Географія фестивалю вражає – до міста на Дніпрі з’їхалися учасники від Ужгороду до Сєверодонецька. Загалом на сцені виступили команди з 11 міст України. Місцевих глядачів гумористи намагалися підкорити нестандартними жартами.

У залі Національного центру аерокосмічної освіти, де проходила«Дніпровська Ліга Сміху», аншлаг – жодного вільно місця.  Навіть проходи, і ті забиті шанувальниками якісного гумору.

Позаштатний радник міського голови з питань культури, головний редактор «Дніпровської Ліги Сміху» Євген Гендін на сезон, що стартував, покладає великі надії.

«Дніпровська Ліга Сміху»  у першому  сезоні  показала кращий результат. Зараз другий сезон. Ми сподіваємося, що він буде не менш вдалим. Зараз «Дніпровську Лігу Сміху»  на національному рівні гумору представляють 4 команди, які грали сезон нашої ліги», – сказав Євген Гендін.

«Ми відстояли ту позицію, що Дніпропетровськ має займати правильне місце на мапі  України. Є стратегія міського голови «Дніпро – культурна столиця». І «Дніпровська Ліга Сміху» одна з її позицій. Нашій молоді потрібні такі проекті, і вона їх отримає», – наголосив керівник « Театру КВН ДГУ», президент «Дніпровської Ліги Сміху» Григорій Гельфер.

Серед тих, хто лише починає бій за право стати частиною «Ліги сміху» – харківська жіноча команда «Збірна холостячок України». Дівчата приїхали до Дніпропетровська, аби здобути новий досвід у грі. Тутешніх глядачів підкорюватимуть особливим жіночим гумором.

«Хочеться попрацювати з іншими редакторами, змінити обстановку. Ми позиціонуємо себе як дівчата, яким не потрібні чоловіки, бо ж ми незалежні. Саме на цьому побудовано гумор. На сцені ми показуємо – хто такі справжні холостячки», – розповіла учасниця команди Аліна Гребенькова.
Одні з їхніх дніпропетровських супротивників – команда «ТДТП». Ця збірна глядачів вражатиме місцевим колоритом.

«Хочеться в цьому жанрі розвивати себе, бо нам це подобається. Аби реалізувати свої ідеї та мрії. Ми любимо гумор, бо він подовжує життя і відображує наш внутрішній світ», – кажуть представники команди «ТДТП» Георгій Міров та Юлія Заставна.

«Ліга сміху» – національний проект студії «Квартал 95» та телеканалу 1+1. Уже пройшов 1-й чемпіонат України з гумору, організований ними. У ході першого сезону дніпропетровські команди з честю представили наше місто: з 8 команд 7 увійшли у другий тур, 4 були відібрані для участі у гала-концерті, який транслювався по 1+1, 3 – взяли участь у телесезоні. Серед переможців і вже відома дніпропетровська команда « Модельне агентство 180 і вище

Залишити відповідь