Дніпровська лікарня отримала унікальний апарат (Фото)

У дніпровській міській лікарні №4 з’явився перший в області пересувний мамограф. На апараті працюватимуть двоє лікарів. Вони прийматимуть пацієнток навіть у найвіддаленіших районах Дніпра. Повідомляють у прес-службі ДніпроОДА.

Мамограф, що з’явився у дніпровській лікарні №4, – унікальний для Дніпропетровщини. До того ж, спільного українсько-японського виробництва. І в обласних, і в районних лікарнях Дніпропетровщини є мамографи. Але вони стаціонарні. Цей мамограф – єдиний в області пересувний. Лікарі кажуть, попит на мамографію завжди був величезним. На стаціонарному апараті, що, наприклад, працює у лікарні №4, за день приймають щонайменше 25 пацієнток.

«Будь-яка жінка, старша 35-ти років, повинна обстежуватися на мамографі. Адже патології молочної залози – на першому місці серед онкологічних захворювань, – пояснив головний лікар міської лікарні №4 Костянтин Чебанов. – Жінки мають взяти за правило проходити мамографію. А це можливо лише тоді, коли обстеження доступне. Тепер так і буде».

На апараті працюватимуть двоє лікарів – онколог та мамолог. За годину вони прийматимуть трьох-чотирьох пацієнток. Обстеження на пересувному мамографі – безкоштовне. Про графік роботи апарату пацієнток повідомлятимуть заздалегідь.