Дніпровська письменниця написала оповідання про маршрутку (Фото)

В Україні світ побачила цікава збірка –  5-а книга серії Дорожні історії під назвою «Їде маршрутка». Як розповіли «Вістям» упорядники, фіналістами стали 25 оповідань від 25 авторів. Тут під однією палітуркою зібрані твори українських авторів, об’єднаних темою маршруток, пригод, подорожей, історій та мрій.

17903615_1374466949281343_1979808347610128337_n

Автори — люди різного віку, статі і життєвого досвіду — щедро діляться з читачами своїми творами, розповідають правдиві чи вигадані історії, смішні, сумні та геть нереальні.

Всі сюжети так чи інакше торкаються маршруток. Але насправді всі ці історії зовсім не про них, а про живих людей з впізнаваними проблемами, переживаннями, прагненнями, коханням, розчаруваннями, втратами, але з вірою в те, що все буде добре.

Серед авторів – і дніпровська письменниця Наталія Дев’ятко. Вона –  відомий український прозаїк, перекладач, журналіст, науковець, літературний критик. Пише українською і російською мовами. Жанри — психологічна проза, фантастика, фентезі, пригодницькі казки для дітей та юнацтва.

17358901_1231989153583402_8093019993407517524_o

Наталія Дев’ятко також керівник обласного літературного об’єднання імені Павла Кононенка, лауреат багатьох премій та конкурсів.

«Моє оповідання про те, як талановита, але самотня дівчина-художник їде у маршрутці. І вона бачить, як матуся виховує свого сина, але робить це не правильно – вона не підтримує його творче прагнення малювати, а навпаки, засуджує. Не буду розкривати усі секрети, але в кінці історії дівчина-художниця проводить майстре-клас для цього хлопця і інших талановитих діточок, а також знаходить своє кохання», – розповіла «Вістям» Наталія Дев’ятко. Історія реальна – письменницю надихнула ситуація в громадському транспорті міста.

Сама авторка також досить часто користується маршрутками у Дніпрі.

«Для письменника це цікавий досвід, але часто – негативний, – каже Наталія. – Але останнім часом я бачу цікаву тенденцію – у нас в маршрутках багато людей читають не тільки електронні книги, але і паперові! І це чудово! Я не думаю, що сучасні гаджети витіснять класичне читання. У майбутньому будуть створювати дві версії книги – електронну і паперову. Але українським читачам варто розуміти, що електронна книга також коштує грошей. І тут немає місцю електронному піратству».

У столиці збірник презентують вже 27 квітня.

Дарина Сухоніс