Дніпровський музей запрошує поглянути на мистецтво під іншим кутом (Фото)

Музей українського живопису у Дніпрі розробив спеціальну освітню програму задля того, аби знайомити школярів з мистецтвом.

музей українського живопису

Якщо запитати у дитини шкільного віку, що вона знає про мистецтво, його жанри, яких художників вважає за улюблених, успішних? Можливо згадає Шишкіна… і про картину «Запорожці пишуть листа турецькому султану», бо ілюстрацію у підручнику бачив. А глибше… прірва. Сучасне мистецтво взагалі за межею розуміння, тут як у дорослих далеких від мистецького світу: я не розумію… витребеньки, кітч, пафос, безумство. Найкоротший шлях до розуміння мистецтва – як сучасного, так і класичного, – це знання. Втім, отримати їх фактично ніде. У школах нині не вчать візуальному мистецтву!

музей українського живопису

До профільної освіти потрібно мати хист. А базову інформацію почерпнути ніде. Тому музей розробив спеціальний освітній проект для школярів, повідомляють у прес-службі музею.

музей українського живопису

Усі навчальні заклади Дніпра мають можливість відвідати Музей українського живопису абсолютно безкоштовно. Механізм простий. Класний керівник обирає зручний час, узгоджує з адміністратором музею. І приводить дітей до нас у гості. У доступній адаптованій формі діти отримують інформацію про колекцію музею. Оглядають відкриті фонди, постійну експозицію на першому поверсі. Далі екскурсія другим та третім поверхами. Тут працюють змінні виставки. Інформацію про усі тонкощі зображеного на полотнах діти отримують адаптовану. Екскурсовод не навантажує дитячі мізки. Подає деінде в ігровій формі, практично дитячою мовою.

музей українського живопису

Далі – Майстерня друкованої графіки «Пороги». Тут діти знайомляться із технікою високого друку і роблять власну ліногравюру. Сприймати мистецтво, розуміти суть, чути художника подолати  бар’єр легко, бо є знання, які можна аналізувати. Отже, інтелектуальна складова дозволяє сприймати мистецтво у зовсім іншому вимірі.

Залишити відповідь