Дніпровських воїнів-інтернаціоналістів відзначили нагородами (ФОТО)

У середу, 15 лютого, з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав 73 воїни-інтернаціоналісти, учасники та інваліди війни в Афганістані, були нагороджені медалями «За заслуги перед містом», «Захисник Вітчизни», почесними грамотами та подяками міського голови Дніпра.

Вручив нагороди в приміщенні міської ради директор департаменту громадського порядку і цивільного захисту Олександр Чудновський.

воїни-інтернаціоналісти_нагороди

«Сьогодні ми відзначаємо 28-му річницю з дня виведення військ з Республіки Афганістан. З кожним роком ми віддаляємося від буремних років Афганської війни, але наша пам’ять не підвладна часу: героїчні подвиги воїнів-інтернаціоналістів, приклади мужності та вірності військовому обов’язку назавжди залишаться в історії», – зазначив Олександр Чудновський.

воїни-інтернаціоналісти_нагороди

Зазначимо, що наразі в Дніпрі проживає майже 2,5 тис. учасників бойових дій на території республіки Афганістан. З міського бюджету всім інвалідам-афганцям на поштові відділення надійде матеріальна допомога в розмірі 1150 грн. Кошти отримають 498 осіб. 85 родин воїнів, загиблих в Афганістані, одержать одноразову грошову компенсацію в розмірі 15 440 грн. 300 учасникам бойових дій на території інших держав виплатять по 1 тис. грн.

воїни-інтернаціоналісти_нагороди

Крім того, у 2017 році вперше передбачені кошти на оздоровлення інвалідів війни в Афганістані. На це виділять 1 млн 200 тис. грн (планується охопити близько 200 осіб). Ще 120 тис. грн виділять на матеріальну допомогу учасникам бойових дій та інвалідам Афганської війни для придбання ліків.

Залишити відповідь