Жителів Дніпропетровщини просять не реагувати на провокації (Відео)

Поліція та нацгвардійці забезпечуватимуть публічний порядок під час Водохреща на Дніпропетровщині. Буде залучено 440 поліцейських та 60 військовослужбовців Національної гвардії України. На охорону безпеки мирян, які візьмуть участь у масових заходах, долучаться вибухотехніки, кінологи, надзвичайники та медики.

«19 січня на території області у 841 релігійному закладі відбудуться святкові богослужіння з нагоди Хрещення Господнього, а також у 135 місцях обряди водохреща та купання. В місцях проведення зазначених заходів для підтримання правопорядку буде залучено 440 поліцейських та 60 військовослужбовців Національної гвардії України, при цьому в усіх місцях з великою кількістю учасників будуть постійно присутні поліцейські наряди. Найбільш масштабні масові заходи традиційно проводяться у Дніпрі, де офіційно організовані міською владою 7 місць для обрядового купання. Захід освячення води відбудеться у річці Дніпро біля Собору Іоанна Хрестителя та на Мануйлівському пляжі», – повідомив начальник відділу охоронних масових заходів управління превентивної діяльності ГУНП в Дніпропетровській області Юрій Солодовник.

Крім цього, у Дніпрі об 11.00 заплановано проведення Хресної ходи від Свято–Троїцького кафедрального собору до Собору Іоанна Хрестителя. В цей час силами патрульної поліції буде частково обмежено рух транспорту в центральній частині міста.

Поліцейський закликав мешканців відвідувати лише офіційні місця для купання та підтримувати при цьому встановлені правила поведінки, не зловживати алкоголем. У разі виникнення конфліктних ситуацій радить відразу звертатися до найближчого поліцейського наряду або зателефонувати на лінію «102».

«Звертаюсь до всіх учасників заходів бути толерантними один до одного, дотримуватися встановлених правил та не реагувати на провокаційні дії. В разі будь-яких порушень публічного порядку, при виявленні забутих речей, невідомих предметів відразу звертатися до поліцейських. На час проведення заходів чергують додаткові наряди вибухотехніків та кінологів зі службовими собаками», – додав Юрій Солодовник.