Дніпрян запрошують у планетарій

Сьогодні, 31 січня, співпадуть супермісяць, місячне затемнення та блакитний Місяць. Таке відбувається раз на 150 років. Затемнення почнеться із 14.30 та може тривати до чотирьох годин. Про це розповіли працівники Дніпровського планетарію.

Текст Місяць стане ближчим до Землі на 10-12 тисяч км. Він буде яскравішим на 12-15%.  Це може вплинути на самопочуття деяких людей або на погодні умови. До відома, саме у період супермісяця сталася аварія на Фокусимській АЕС.

У місті неможливо спостерігати за цими явищами. Ні погодні умови, ні географічне розташування цього не дозволять. Проте дніпряни та жителі області мають нагоду побачити це у планетарії.«Цікавість людини до Всесвіту закладена природою генетично. Наш заклад – єдиний в регіоні, який займається популяризацією наукових знань»,розповів  директор Дніпровського планетарію Сергій Лінговський.

Тож, 31 січня о 14.30 всіх бажаючих запрошують у міський планетарій. Там транслюватимуть затемнення та проведуть науково-розважальний захід. Вхід -100 гривень.

Анна Дікун, фото автора