Дніпрянам покажують унікальні автомобілі

У Дніпрі стартував незвичний проект від технічного музею “Машини часу” – “АВТОМОБИЛЬ-МИСТЕЦТВО”. Проект створено у співпраці з художнім музеєм та міською бібліотекою.

«Три культурно-просвітницькі центри презентували 5 кращих машин 20 століття, а також картини та книги, що, за думкою авторів проекту, можуть бути з ними пов`язані змістовно та уявно. Як саме – ви дізнаєтесь, відвідавши усі три локації та наочно побачивши оригінольні експозиції учасників проекту. А також на вас чекає цікавий інтерактив, де ви матимете нагоду спробувати себе у якості художників і домалювати як зображення машин, так і картини», – зазначають організатори.

На виставці у музеї «Машини часу»  представлені найкращі та знакові автомобілі ХХ століття:

  • Ford Model T,1915-го року (США) – «шедевр бронзового віку» – найстаріший експонат музею «Машини часу» (належить музею техніки «Фаєтон», місто Запоріжжя);
  • Mini Cooper,1966 року (Великобританія) –«крихітка» – найменша тогочасна автівка у світі (належить музею техніки «Фаєтон», місто Запоріжжя); • Citroen DS 19 1966 року (Франція) – «богиня серед автівок» – легендарний автомобіль Фантомаса (належить приватному власнику Вадиму Боженку); • Volkswagen Beetle 1200 L, 1976 року (Німеччина) – «жук» – знаменитий витвір Фердинанда Порше та спецзамовлення Гітлера (належить Дніпровському ретро-клубу);
  • Porsche 911 Carrera 4, 1992 року, (Німеччина) – «спортивна автівка «для непересічних особистостей та «золотої молоді».

Проект триватиме до кінця квітня