Дніпрянам розповіли про зміни в призначенні субсидій

Основні нововведення при призначенні житлових субсидій стосуються обчислення сукупного доходу родини, наявності заборгованості з оплати комунальних послуг та зміни дат початку і завершення опалювального періоду. Про це повідомив начальник відділу управління соцзахисту населення департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Володимир Плаксій.

«Відтепер враховується сукупний дохід родини не за минулий календарний рік, як було раніше, а за квартал: якщо субсидіяпризначається на опалювальний період, то доходи беруться за І півріччя поточного року, якщо не неопалювальний  – за ІІ півріччя попереднього року. При призначенні допомоги на сплату за тверде паливо та скраплений газ враховують доходи за попередній календарний рік», – пояснив Володимир Плаксій.

При цьому для приватного сектора та для тих, хто має індивідуальне опалення, визначено чіткі дати початку та закінчення опалювального сезону – 1 жовтня та 15 квітня. Для решти споживачів період подачі тепла визначається органом місцевого самоврядування.

За словами представника мерії, субсидію не продовжуватимуть автоматично, якщо у домогосподарства існує заборгованість за комунальні послуги на суму понад 340 грн. Якщо боргів немає, склад сім’ї не змінився, допомогу перепризначать в автоматичному режимі.

«Якщо родина хоче вперше звернутися по субсидію, вона подає до управління соцзахисту за місцем мешкання лише заяву та декларацію про доходи. Це можна зробити також через портал державних послуг https://igov.org.ua/», – додала спеціаліст управління соціального захисту населення Соборної районної у місті ради Людмила Лещенко.
Довідка. На кінець опалювального сезону, тобто на травень 2017 року, у Дніпрі житлову субсидію отримувала 122 тис. 921 родина, 82 тисячам 70 родинам  її перепризначено на неопалювальний період. Наразі субсидію отримує 83 тис. 381 домогосподарство, серед них і ті, що звернулися за призначенням такої державної допомоги вперше.